Het eerste dagje Buenos Aires!
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
06 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Ola amigos (jawel, mijn eerste woordjes Spaans!),
Hierbij mijn eerste berichtje vanuit Buenos Aires, terwijl het zonnetje alweer in alle sterkte schijnt en de vogeltjes op de achtergrond fluiten! Eigenlijk voelt het op dit moment nog gewoon als een grote vakantie, maar wellicht dat mijn huidige verblijflocatie daar ook enigszins aan bijdraagt (zie de foto's ;-))
Oke, ik zal even bij het begin beginnen: na het afscheid op Schiphol is de reis voorspoeding verlopen. Het leek er zelfs even op dat wij een uur eerder dan de planning aan zouden komen. Op de grond bleek echter dat de regering van Argentinie twee weken geleden had besloten om de klok een uurtje vroeger te zetten om energie te besparen. Voor de oplettenden onder ons: inderdaad, dit betekent dat er geen 4 maar 3 uur tijdsverschil met Nederland is.
In Buenos Aires werden Lonneke en ik opgepikt door onze baas Patrick, waarna we onze eerste ervaringen met het Argentijnse verkeer hadden. In het kort: verkeersregels zijn er wel, maar niemand houdt zich eraan. Rechts inhalen, plotseling van baan veranderen of met zijn zessen naast elkaar op een vijfbaansweg kan allemaal. Op een 80km-weg varieert de snelheid van de auto's van 40 km/h tot 130 km/h en om het minste of gerinste wordt getoeterd. Een leuke ervaring dus!
In BA verblijven we de eerste periode dus bij Patrick thuis. Een alleraardigst optrekje in een chique buitenwijk van Buenos Aires. Er staat hier op elke hoek van de straat dag en nacht een bewakertje om de boel in de gaten te houden. Tot nu toe wijst niets er echter op dat dit echt noodzakelijk is.
Gisteren met de auto de hoofdlijnen van de stad verkend. Al veel gezien en een goede indruk gekregen van hoe alles in elkaar steekt. Veel groen, heerlijk zonnig en overal mensen: een echt vakantieoord dus! Tot nu toe is het eigenlijk precies zoals ik me de stad altijd al voorstelde en ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die hier verliefd op worden :-) Alles is ook verbazingwekkend goed te bereiken (zelfs met de auto). Ik kan niet wachten om de wijken beter te gaan verkennen!
Geen idee nog wat we vandaag gaan doen, maar dat zien we straks wel weer. Nu eerst even ontbijten en dan lekker de zon in! Bij de foto's zie je trouwens hoe mijn huisje eruit ziet.
Alles daar verder goed? Ik wil iedereen nog heel erg bedanken voor alle leuke berichten, mailtjes, smsjes en belletjes!
Tot het volgende bericht!
Liset
@ team: Nee, ik heb niet gesmokkeld en echt pas in BA het eerste pakje uitgepakt. Jan, bedankt!
@ Berdine: Heel erg bedankt voor je leuke cadeau. Ik denk zeker dat het van pas gaat komen :-)
@ geïnteresseerden: de wijk waarin ik verblijf is niet Sanisidro, maar San Isidro.
Tot het volgende bericht!
Liset
06 Januari 2008 - 13:21
Nanda:
Dag Liesje!
Zo zo dat klinkt goed! En je optrekje is ook zeker mooi! Fijn dat de reis goed is verlopen en nog heel veel plezier daar! Ik kijk uit naar je volgende bericht!
xxx Nanda -
06 Januari 2008 - 13:22
Vianne:
Ziet er goed uit Lisetje! Geniet er maar lekker van voordat je het weet is het al weer voorbij en zit je weer in het koude Nederland. Succes daar met alles!!
Kiss, Vianne -
06 Januari 2008 - 13:55
Marieke:
Hey Lisette!
Wat cool allemaal en heerlijk warm daar. Ik zou zo naar je vliegen;-) Wat ga je allemaal uitspoken in Buenos Aires? Enne dit jaar geen smurfencarnaval?
Ga je nog de Argentijnse tango leren?
Heel veel plezier!!! En ik ga je berichtjes lezen :D
Liefs,
Marieke van der Zwaal
(dan weet je tenminste welke Marieke ;-)) -
06 Januari 2008 - 14:02
Maaik:
Natuurlijk weer straal vergeten een 'uitzwaaismsje' te sturen, maar was even druk met iemand anders uit te zwaaien;) Bij deze in ieder geval veel plezier gewenst en geniet maar van deze 'grote vakantie'!
Liefss Maaike -
06 Januari 2008 - 14:16
Tes:
Liesje!!
Wat een cool huis, kan me voorstellen dat je het idee hebt dat je op vakantie bent :) Ziet er echt leuk uit! Weet je al een beetje hoe je stage eruit gaat zien?
Heb trouwens je vliegtuig niet meer op zien stijgen, Jan kon pas om 09.00 door de douane dus daar moesten we op wachten. Wel jammer, dan had je nog ff terug kunnen zwaaien :)
Nou, geniet van de zon en tot gauw!
x Tes -
06 Januari 2008 - 14:17
Sjoerd:
Hee Gudje,
Dat ziet er geweldig uit! Ben jaloers! En je verhaal is leuk om te lezen, ben benieuwd naar de volgende.
Maak er een mooie tijd van!
Kus Sjoerd -
06 Januari 2008 - 16:14
Marii:
hee lis!
ben blij dat de reis goed is verlopen, voor niks zo zenuwachtig geweest;-)
Hier in Enschede missen we je nu al haha.
Gisteravond vond iemand het grappig om een brandje te stichten in het portiek, brandweer en politie op bezoek geweest, en wij hadden boven helemaal nix door.. best wel eng het hele trappenhuis stond blauw.
Maargoed is goed afgelopen dus niks om je zorgen over te maken.
Ik hoop dat je een super tijd hebt in z-amerika! ben jaloers op je, lkkr bruin worden.
Heeeeeeeeeel erg veel plezier, en verheug me nu al op je nieuwe berichtje!
Dikke knuffel de donderwolkjes -
06 Januari 2008 - 16:55
Janke:
Hey Liset!
Klinkt allemaal erg goed! Volgens mij ga je 'n supermooie tijd beleven daarzo! Heel veel succes de komende tijd..
Hug,
Janke -
06 Januari 2008 - 17:16
Oma Huisjes:
Hoi Lisette, ik vind het moeilijk om iets te schrijven maar ik vind je huis erg mooi. Geniet maar van de mooie omgeving en veel plezier.
Veel liefs van oma -
06 Januari 2008 - 17:26
Suus:
Hey Liset!
Ziet er goed uit hoor! Klinkt ook als een goede vakantie tot nu toe... Geniet ervan en denk eraan, niet smokkelen met de cadeautjes he! ;)
Ciaociao xx Suus -
06 Januari 2008 - 17:36
Thomas:
Wow, ga je stage lopen bij Landal Greenparks? Helaas hebben we elkaar net gemist, heel veel plezier daar de komende tijd! -
06 Januari 2008 - 19:05
Rianne:
Hey Lies,
Wat ziet het er super gaaf uit. Ik ben nu al jaloers!!! Wanneer begint je werkweek? Geniet lekker van de mooie tijd daar want voor je het weet is het alweer voorbij.
Veel liefs Rianne
06 Januari 2008 - 19:39
Lieke:
Het Liset!
Veel plezier!
En succes ook, want er moet natuurlijk wel gewerkt worden ;-)
x Lieke -
06 Januari 2008 - 19:58
Saskia:
Jeetje Lies, Ik wist niet eens dat het doorging joh. Wij met ons gat in Nieuw Zeeland en jij in BA. Gaaf man, we zullen wel jaloers zijn als wij weer terug in Nl zijn....Maar dat duurt gelukkig nog een paar weekjes.
Geniet daar! Liefs Sas en Jor -
06 Januari 2008 - 21:56
Anouk:
Zo liesje, dat is niet slecht he..
Zal wel heerlijk zijn, dat fijne weer..
Hier vriest t nu alweer..brrr
Maar heel veel plezier en ben benieuwd naar je volgende avonturen..:)
Liefs Anouk -
07 Januari 2008 - 07:47
Annick:
He Lisette,
Veel plezier op je nieuwe stekkie, maar dat gaat helemaal goedkomen lijkt me gezien de foto's!
Annick -
07 Januari 2008 - 08:45
Digna:
Heej lisetje! Lekker plekkie hoor! Ziet er top uit! Hoop dat je lekker gaat genieten daar!
Liefs,
Digna -
07 Januari 2008 - 10:37
Annemiek:
Hey Gudde!!
Super ziet het eruit joh, lekker om mee te beginnen en dat zwembadje is zeker wel zeer rlx. Ik heb even opgezocht hoe warm 't daar is en das echt vanuit je winterjas in je bikini :)
X Annemiek -
07 Januari 2008 - 11:35
Silvia:
Ja, ik ben jaloers!! geniet ervan ;) -
07 Januari 2008 - 18:42
Marsha:
Hoi Lisette! Ik hoorde laatst van je moeder dat je op reis ging, wat gaaf zeg! Heel veel plezier in Argentinie!
Groetjes Marsha -
07 Januari 2008 - 20:26
Mio:
Ik ben blij dat je goed gearriveerd bent. Je stekkie ziet er te gek uit. En dan nu maar aan de bak, maar niet te veel in de "natte" op de foto.
groeten en veel plezier daar. -
08 Januari 2008 - 10:02
Tymen:
He Gudde!
Goed voor elkaar daar in het zomese Argentinie! Veel succes met je werk daar en lekker genieten natuurlijk. Tot ziens in Quebec?
Groet,
Tymen -
08 Januari 2008 - 17:05
Dennis:
Ziet er zeker leuk uit.
gaat goedkomen denk ik.
Succes, de eerste stapjes van deze geweldige ervaring zijn alweer voorbij.
groetjes uit iets minder mooi :p nederland.
Groetjes Dennis -
08 Januari 2008 - 20:56
Gudde:
Hoi Lisette de groeten van Willy en Gerda wij zijn aan het kaarten succes verder doei -
09 Januari 2008 - 00:27
Runneeee:
Heeee'j Liset, kort maar krachtig hoor. Jij gaat je vast wel vermaken. Heb vandaag ticket geboekt. Ik ben vanaf 11 februari in Buenos Aires te vinden. Kun je niet nét zo'n mooi huisje voor me regelen als waar je nu zit? Heel veel plezier en succes de komende dagen! -
10 Januari 2008 - 13:44
Greetje Hein:
Hallo Lisette,
Dat ziet er goed uit, zeg!
Heel veel plezier.
We blijven je volgen.
11 Januari 2008 - 10:56
Jan B:
Nou nou zeg!!
Kan het niet wat minder; ons arme kikkerlanders gelijk de ogen een beetje uitsteken he? Hoe heette dat land ook al weer Argenzilie? Wanneer heb je een plekje voor mij geboekt in een van de vele kamers van jouw vakantiehuisje. Kunnen we lekker beachen.
Alle gekheid op een stokje Lisette; het ziet er prima uit daar. Fijn om te horen dat het de eerste zo belangrijke dagen direct goed voelt. Het is immers niet niks om zo'n 4 maanden van huis te zijn.
Ik mis je natuurlijk best wel op de trainingen, maar de PL-ers pikken jouw plekje achterin goed op. Ze hebben WEVO voor de beker effentjes met 3-0 huiswaarts gestuurd, en dat zonder Durenne en Anneke! Morgen gaan we Sparta Zelhem een poepie laten ruiken. We houden je op de hoogte.
Vermaak je een beetje en doe kalm aan!
Groeten uit Duitsland!
Jan B -
16 Januari 2008 - 00:50
Bas:
Ik ben duidelijk niet zo goed op de hoogte in het westen des lands, ik zie net pas dat je in een mooi zonnig oord zit. Hier in Nederland mis je in ieder geval niets aan het weer, het is weer eens niet droog...
Veel plezier daar en geniet vooral van de zon zolang het kan!
Bas -
16 Januari 2008 - 15:54
Renée:
Hey Lisetje,
Looking good dat huisje van je, zeg!
Verder dacht ik trouwens dat ik naar HET land des carnaval ging, maare: hoorde net op 't nieuws dat ze er daar in Argentinië ook wel raad mee weten! En dat ook net even een paar weekjes eerder dan in de rest van de wereld. Krijg jij daar nog wat van mee?
Groetjes, Renée -
21 Januari 2008 - 20:07
LOESEL:
Gevonden!!!!!
Wat leuk zeg. ik wist niet wanneer je weg zou gaan, maar ik hoorde van dames dat je er al zat. Ik heb vorig weekend even een wedstrijd mogen aanschouwen, waarbij de dames uitstekend gepresteerd hebben! Ik ga je site zeker in de gaten houden! En ik ben benieuwd naar al je avonturen! Geniet er van!
Liefs Loes